Performance Support
Definitie
...
Zie ook:
- 5 moments of need volgens Bob Mosher & Conrad Gottfredson
- Het proces als basis voor Performance Support
- Innovative Performance Support (boekentip)
- Moments of need-model volgens Ben Tiggelaar
- Performance support: leren vanaf de werkplek
- Performance Support-ontwerpprincipes volgens Bob Mosher & Conrad Gottfredson
- Performance support volgens Bob Mosher & Conrad Gottfredson
- Performance support volgens Conrad Gottfredson
- Performance support volgens Jay Cross
- Performance Support volgens Nick Shackleton-Jones
- Performance Support volgens Savant Learning Partners
- Werkplekleren volgens Alfred Remmits
Alias: Werkplekleren
Critical skills analyse werd uitgevoerd. Dit zorgt ervoor dat je tot de kern van het businessprobleem doordringt en geen onnodige dingen traint.
mensen precies die informatie geven die ze nodig hebben om een bepaalde prestatie te leveren. Dit kan verschillende vormen hebben: van een gebruiksaanwijzing tot gerichte leertrajecten. Het gaat erom dat de informatie beschikbaar is op het moment dat iemand het nodig heeft en dat de vorm aansluit op het niveau van de betreffende persoon.
Daar ligt in mijn ogen een waardevolle kans voor de leerexpert: mensen die informatie geven waar ze daadwerkelijk iets aan hebben/ iets mee kunnen en dit op het juiste moment aanbieden. Op deze manier kun je mensen daadwerkelijk (betere) prestaties laten leveren.
Performance support
Performance support is de ondersteuning die ervoor zorgt dat medewerkers op de werkplek precies de juiste informatie krijgen die ze nodig hebben om op dát moment het werk optimaal uit te voeren.
Performance support draait dus om leermomenten creëren op het moment dat daar behoefte voor is.
Bron: https://www.ag5.com/nl/wat-is-performance-support/
Performance support
- Ondersteuning van medewerkers 'on the job'
- Op het moment dat het nodig is
- Zodat medewerkers met zo min mogelijk ondersteuning van anderen
- Zo effectief mogelijk het werk uit kunnen voeren
Bron: https://www.slideshare.net/infolearn/werkplekleren-en-performance-support-infolearn
Performance support is de ondersteuning die je medewerkers biedt door informatie te geven in de werksituatie – precies op het moment waarop het nodig is en ook in de mate waarin behoefte is aan die informatie.
De voordelen van performance support
Bij performance support leer je vaardigheden aan op het moment dat je ze ook daadwerkelijk in de praktijk gaat inzetten. En dat heeft twee grote voordelen:
(1) Performance support ondervangt de beperkingen van je geheugen. Alles onthouden is namelijk niet haalbaar. Denk maar eens aan de laatste klassikale training of bijeenkomst die je hebt gevolgd. Hoeveel procent van al deze informatie kun je meteen in de praktijk toepassen? Van alles wat je leert is een groot gedeelte waarschijnlijk al weggezakt op het moment dat je de kennis of vaardigheden wél nodig hebt. Goede performance support - met de juiste tools - maakt het juist mogelijk om efficiënt informatie op te halen en te gebruiken op het moment dat de situatie zich voordoet. Bovendien sla je op die manier de geleerde informatie op in je lange termijn geheugen in plaats van je in je werkgeheugen.
(2) Performance support zorgt ervoor dat je leert op het moment dat je het meest gemotiveerd bent. Je hebt namelijk een probleem en gaat vanuit daar leren hoe je dit kunt oplossen. Ga bij jezelf maar na – wat doe jij als je een klus in huis wilt aanpakken, maar niet precies weet waar te beginnen? Het eerste wat veel mensen doen is op YouTube een instructievideo zoeken. De ultieme vorm van performance support!
Bron: https://www.hb-training.com/inspiratie/het-wat-waarom-wanneer-en-hoe-van-performance-support
Performance support: Leren wanneer je het nodig hebt
Het onderscheid tussen werktijd en leertijd is voorbij. Parate kennis is niet langer een voorwaarde om productief te zijn, maar is onderdeel van het werk- en productieproces. Leren en werken gaan hand in hand en dragen direct bij aan bedrijfsresultaat. De term die hier vaak voor gebruik wordt, is performance support.
Bron: https://tinqwise.nl/blog/handboek-ld