• Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home Over eenblogjeom...
Over eenblogjeom...
E-mail Afdrukken

Hooggeachte bezoeker,

Geloof het of niet, maar je bent aanbeland op mijn blog. 'Mijn' is in dit verband: Bart Steenbergen. Vanuit de Veluwse bossen, terecht gekomen in Amsterdam. Inmiddels woonachtig in Haarlem. Gelukkig getrouwd en trotse vader van drie lieftallige dochters en werkzaam als informatiemanager/business analist in de sociale zekerheid.

Eenblogjeom is vooral een persoonlijk archief van allerlei door mij - vooral beroepsmatig - relevant geachte zin en onzin. Al bloggend probeer ik zaken voor mezelf op een rij te krijgen. Doel is hierbij niet het delen van mijn diepste autobiografische zieleroerselen - ook al sluit ik een af-en-toe oppopende persoonlijke noot niet uit - maar vooral orde te scheppen in mijn hoofd. Mijn insteek hierbij is zaken zo helder te krijgen, zodat het hopelijk ook leesbaar is voor anderen.... Voor mij een stok achter de deur om mezelf te dwingen, goed over zaken na te denken en om - op z'n Coveyiaans - mijn zaag te scherpen. Voor anderen wellicht bruikbaar en/of interessant. Mentale verzetjes dus met voor mezelf - hopelijk dus ook voor jou - dezelfde verfrisssende werking van een fysiek blokje om.....

Om de verwachtingen over wat je kunt tegenkomen op mijn blog enigszins te managen, iets over de vorm en de inhoud. Voor wat betreft de vorm, ik heb een voorliefde voor citaten, taxonomieën en acroniemen. Qua inhoud vind ik het leuk de wereld om me heen te begrijpen. Ik wil graag snappen waarom dingen werken zoals ze werken en heb dan ook een voorkeur voor instituties en ben licht filosofisch van aard. Als econoom ben ik jaren geleden verzeild geraakt in de ICT en gefascineerd geraakt door het verschijnsel dat iedereen altijd (zo) moeilijk gaat doen als het om ICT gaat. Zó moelijk dat ict-projecten meestal mislukken, waarbij we eigenlijk nog steeds niet weten waar het aan ligt....  Deze persoonlijke fascinatie verklaart in ieder geval waarom de meeste schrijfsels zich concentreren rond de thema's business, ICT en het 'in lijn brengen' ervan, vraag/aanbod-organisatie en goed opdrachtgeverschap. Verder interesses liggen op gebied van procesinrichting en -optimalisatie, (inrichten van) functioneel beheer en requirements engineering. Gezegend met een kinderlijke concentratie-curve, ben ik tegenwoordig ook helemaal into lifehacking, om toch nog enigszins productief te zijn.....

Begin 2014 heb ik het hardlopen iets serieuzer opgepakt door me aan te sluiten bij een loopgroep ter voorbereiding op de Zandvoortcircuitrun. Dit bevalt zo goed dat ik bijna durf te spreken van een nieuwe hobby. Dit verklaart dan wel weer waarom er steeds meer hardloop-gerelateerde posts opduiken op eenblogjeom.

Hartelijk gegroet,

Bart

PS

Ik had ooit een 'donate'-button, maar dat voelde toch net iets te genant. Mocht je deze blog willen steunen, bestel dan eens boek bij Bol.com of Managementboek via één van 'boekentips' op de site of verdiep je eens verder in een zorgvuldig door een Amerikaans bedrijf geselecteerde reclameuiting.

 

View Bart Steenbergen's profile on LinkedIn

Laatst aangepast op zondag, 23 november 2014 07:32  

When there's no one to blame and no one to complain to, there’s a tremendous sense of potential. If you don’t like your life the way it is, then change it.

Nisandeh Neta

Banner

Archief

Lean boeken top 5

(maart 2016)
Banner
Banner
Banner
Banner
Banner

We hebben 85 gasten online
Artikelen

lean mark graban fresh eyes solving problems

Banner
Banner

design people learn julie dirksen

Design for How People Learn
Julie Dirksen

Bij Bol.com | Managementboek
Lean boekentips

Banner